ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ "Χοιρινά Ηπείρου - ΒΕΡΓΟΣ"

Συστατικά:

Κιμάς (νωπός) χοιρινός και βόειος 50/50, ρύζι, αυγά, φρέσκο κρεμμύδι, άνηθος, αλάτι, μπαχαρικά, αλεύρι σίτου, φυτική ίνα σίτου. Μπορεί να περιέχει ίχνη σόγιας. Περιέχει γλουτένη σίτου.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για τα γιουβαρλάκια:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και το αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε 1 κ.γ. αλάτι, 4 κ.σ. λάδι, 2-3 κ.σ. ρύζι (καρολίνα ή γλασέ) και στη συνέχεια προσθέτουμε 500 γρ. γιουβαρλάκια "Χοιρινά Ηπείρου - ΒΕΡΓΟΣ" μέσα στο νερό που βράζει. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράζουν για 20-25 λεπτά. Το νερό θα πρέπει να είναι αρκετό, ώστε να σκεπάζει τα γιουβαρλάκια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 1-2 λεπτά να σταματήσει ο βρασμός.

Για το αβγολέμονο:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα ή δύο αβγά και χτυπάμε με σύρμα ή στο μίξερ. Προσθέτουμε το χυμό 1 λεμονιού και 1 κ.σ. αλεύρι και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε στο μπολ αργά-αργά κουτάλες από το ζωμό της ζεστής σούπας και ανακατεύουμε γρήγορα. Αποχύνουμε το αβγολέμονο στη σούπα και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια ζεστά.

 

Καλή σας όρεξη