Συνταγή μαγειρέματος για ρολάκια - σπαγγάκια χοιρινά με λευκό κρασί
Υλικά: 4 ρολάκια-σπαγγάκια χοιρινά "Χοιρινά Ηπείρου - ΒΕΡΓΟΣ", 100 ml λευκό κρασί, 100 γρ καπνιστό μπέικον, 1 κρεμμύδι, 2 καρότα, 3-4 μανιτάρια μεγάλα, αλάτι, πιπέρι, 1 φύλλο δάφνης.
Προετοιμασία: Τοποθετούμε τα ρολάκια-σπαγγάκια (έχουν αλάτι και μπαχαρικά, δεν προσθέτουμε επιπλέον) σε ένα τηγάνι με λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το μισό κρασί και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Εντωμεταξύ, σε ένα άλλο τηγάνι με λίγο λάδι, τηγανίζουμε προσθέτοντας με τη σειρά που αναφέρονται και ανά ένα λεπτό τα εξής υλικά: μπέικον, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες καρότα κομμένα σε φέτες. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το φύλλο δάφνης. Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί και σιγοβράζουμει για 2 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια αναμιγνύουμε με το κρέας και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.
Σερβίρεται με ζυμαρικά ή ρύζι.
Καλή σας όρεξη !!!
Για να δείτε όλες τις διαφορετικές συνταγές μαγειρικής με τα ρολάκια-σπαγγάκια πατήστε εδώ