Συνταγή μαγειρέματος για ρολάκια χοιρινά γεμιστά με φέτα και πιπεριά
1ος τρόπος με λευκό κρασί
- Τοποθετούμε 2 ρολάκια γεμιστά με φέτα και πιπεριά "Χοιρινά Ηπείρου - ΒΕΡΓΟΣ" μέσα σε μια απλή κατσαρόλα (ή χύτρα ταχύτητας) και τα σωτάρουμε γύρω- γύρω με ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο, για 1 με 2 λεπτά περίπου, για να κάνουν λίγη κρούστα. Αυτό βοηθάει να μη στεγνώσει το κρέας και να παραμείνει στο τέλος του μαγειρέματος ζουμερό.
- Μετά το σωτάρισμα, τα σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί λευκό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 με 2 λεπτά ακόμη έτσι ώστε να εξατμιστεί το οινόπνευμα από το κρασί και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό επιπλέον.
- Κλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα περίπου με κλειστό καπάκι. Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται στα 15 λεπτά περίπου. Προσέχουμε να μη στεγνώσουν και στο τέλος να μείνουν με το λάδι και τη σάλτσα τους.
- Ανοίγουμε την κατσαρόλα, αφαιρούμε τα ρολά και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
- Στη συνέχεια κόβουμε το δίχτυ με ένα ψαλίδι και το αφαιρούμε προσεκτικά.
- Κόβουμε τα ρολά μας σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Εναλλακτικά μπορούμε να δέσουμε τη σάλτσα (ζωμός) με λίγο κορνφλάουερ (περίπου1 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε 1 κουταλιά της σούπας νερό) ή με 1 κοφτή κουταλιά αλεύρι διαλυμένο σε λίγο νερό.
Σερβίρονται με ζυμαρικά ή ρύζι ή πατάτες ή σκέτα με ψωμί.
Άλλοι τρόποι μαγειρέματος
Μετά το αρχικό σωτάρισμα, αντί για το κρασί , προσθέτουμε:
- τριμμένες ντομάτες (ή πολτός ντομάτας σε νερό)
- ή ένα ποτήρι νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα,
και συνεχίζουμε σύμφωνα με τα παραπάνω.
Και … καλή σας όρεξη!!!
ΧΟΙΡΙΝΑ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΒΕΡΓΟΣ